Heeft u vragen?
Ik sta u graag te woord.
HELP: VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen

1. Wat is WLS?

Een gewichtsverminderende operatie, ook wel Weight Loss Surgery (WLS) genoemd is een operatie die ervoor zorgt dat u minder kunt eten en/of minder voedingsstoffen opneemt waardoor u gewicht verliest. Deze operatie wordt ingezet wanneer alle andere afvalmethodes niet effectief zijn geweest. Na de operatie ondervinden het eet- en leefpatroon een drastische verandering.


2. Welke soorten WLS zijn er?

Restrictieve operaties hebben een maagverkleinend effect. Onder andere de maagband vallen onder deze noemer. Een andere vorm van WLS zijn de malabsorptieve operaties. Deze zorgen er voor dat minder voedingsstoffen worden opgenomen. Een voorbeeld van zo'n operatie is de duodenal switch. Daarnaast zijn er ingrepen die beide technieken combineren, zoals de gastric bypass.


3. Welk WLS product is voor mij geschikt?

Heeft u of krijgt u een maagband of een gastric sleeve? Dan is de WLS Optimum speciaal voor u ontwikkeld. Doordat de maag kleiner is worden er minder maagsap- en maagzuur aangemaakt en is de kans op een tekort aan vitamine B12 en ijzer groot. Daarom is voor u deze multivitamine ontwikkeld, met exact de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen

Heeft u of krijgt u een gastric bypass of een duodenal switch? Dan is de WLS Forte speciaal voor u ontwikkeld. Na de operatie blijft er een kleine maag over en de dunne darm wordt aangepast. Normaal gesproken wordt er in de dunne darm de meeste vitamines opgenomen in uw lichaam. Na deze operaties worden er nog maar heel weinig van de ingenomen voedingsstoffen opgenomen. Daarom is het belangrijk om van een aantal vitamines en mineralen meer te gebruiken.


4. Wat is het voordeel van de WLS capsules?

Het voordeel van de WLS capsules is dat één capsule per dag al een goede aanvulling vormt op uw voeding. Standaard multivitamines vullen uw voeding niet voldoende aan, waardoor u meerdere supplementen per dag moet gaan gebruiken.

Daarnaast is het voordeel van de WLS capsules dat u niet hoeft te kauwen op de capsule en deze door het gladde oppervlak makkelijk is door te slikken met een slokje water of suikervrije limonade.


5. Ik heb moeite met het slikken van pillen, wat kan ik doen?

Wanneer u de capsule niet goed kunt doorslikken, kunt u deze ook openschuiven. De inhoud kunt u op deze manier toch innemen met bijvoorbeeld een beetje suikervrije appel- of vruchtenmoes. Suiker en suikerrijke voedingsmiddelen kunnen klachten veroorzaken. U kunt daarom beter suikervrije voedingsmiddelen gebruiken bij de inname van de WLS capsule.