FitForMe

Weight Loss Sugery - WLS

Ruim de helft van de Nederlanders is te dik. Velen hebben dieet na dieet geprobeerd om gewicht te verliezen. Het houdt echter een keer op. Mensen die niet afvallen maar aankomen en waar geen dieet meer bij helpt, hebben vaak nog maar één mogelijkheid: een gewichtsverminderende operatie, ook wel Weight Loss Surgery (WLS) genoemd. Dit is een operatie die ervoor zorgt dat u minder kunt eten en/of minder voedingsstoffen opneemt waardoor u gewicht verliest. Na de operatie ondervinden het eet- en leefpatroon een drastische verandering. De ingreep is vaak effectief, maar niet zonder gevaren. In 2013 hebben ongeveer 8500 mensen voor een gewichtsverminderende operatie gekozen. Het aantal operaties neemt ieder jaar toe.

Voeding na een WLS

Direct na een gewichtsverminderende operatie wordt er vaak tijdelijk vloeibare voeding gebruikt. Zodra men overstapt op vaste voeding kunnen er alleen kleine hoeveelheden worden gegeten. Voor een succesvol resultaat moet ook de levensstijl worden aangepast. Voldoende lichaamsbeweging en gezonde keuzes voor wat betreft de voeding zijn hierbij van belang. Naast een gezonde voeding moet er dagelijks als aanvulling een supplement worden gebruikt. Dit is belangrijk omdat de voedingsinname flink beperkt wordt na een gewichtsverminderende operatie. Daarnaast is bij operaties als de gastric bypass, BPD en DS ook de opname aan voedingsstoffen verminderd. FitForMe heeft supplementen in haar assortiment die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die een vermageringsoperatie hebben ondergaan. Heeft u een maagband of sleeve operatie ondergaan? Dan kunt u kiezen voor de WLS Optimum als aanvulling op de voeding. Het is afhankelijk van uw zuivel inname of u calciumsuppletie nodig heeft. Wanneer de zuivel inname laag is, kunt u kiezen voor WLS Optimum in combinatie met Calcium Forte. Heeft u een Gastric bypass ondergaan? Dan kiest u voor de WLS Forte in combinatie met Calcium Forte als aanvulling op de voeding. Voor mensen met een biliopancreatische diversie/Scopinaro (BPD) of duodenal switch (DS)is onlangs de WLS Maximum gelanceert! Voor elk type operatie het juiste supplement!

Leven na een vermageringsoperatie

Na een vermageringsoperatie passen alleen nog kleine hoeveelheden voeding en vloeistoffen in de maag. De levensstijl maakt dan ook na de operatie een flink aantal veranderingen mee. Door de grote hoeveelheid kilo’s die het lichaam verliest veranderd niet alleen de lichamelijke samenstelling maar zal ook het sociale leven anders zijn. Tijdens het afvallen is het heel belangrijk om het lichaam weer meer te laten bewegen dan dat het de voorgaande jaren heeft gedaan. Daarnaast is het noodzakelijk om gezonde voedingskeuzes te maken zodat het lichaam zoveel mogelijk goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarnaast is het van belang om de voeding aan te vullen met suppletie zodat u voldoende vitamines en mineralen tot u neemt.

Eten wordt weer je vriend

Een veelgestelde vraag van mensen met een maagverkleining is: “Wat is nu een goede maaltijd na mijn operatie, wat kan ik koken en is dit ook lekker?” Om op deze vraag antwoord te geven is er een kookboek geschreven speciaal voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Want gezond en regelmatig eten is iets dat je moet leren. Dit boek helpt daarbij en zorgt ervoor dat eten weer je vriend wordt. En omdat gezond en lekker niet duur hoeven te zijn, is een groot deel van de recepten ook nog eens geschikt voor een klein budget. Je zult je steeds beter voelen. Veel succes, gezondheid en plezier met koken!

Eten wordt weer je vriend is te koop voor €19,95 via AKO.