Psyllium stimuleert de stoelgang
en vermindert de eetlust

Psyllium (vlozaad)

Psylliumvezels zijn natuurlijk vezels die afkomstig zijn van de Plantago plant (ook wel bekend als Weegbree). Vlozaad is het zaad van deze plant en bevat de psylliumvezels. De plantago wordt voornamelijk verbouwd in India en het Midden-Oosten.

Psylliumvezels zijn oplosbaar en kunnen wel twintig keer hun eigen gewicht aan water in zich opnemen. Op deze manier kunnen ze de darminhoud zachter maken en de darmpassage verbeteren. Verder heeft psylliumvezel een gunstige invloed op het cholesterolgehalte, doordat de heropname van cholesterol in de darmen wordt verminderd. Tenslotte zorgen psylliumvezels voor een snelle verzadiging, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die willen afslanken.

Ondersteuning bij het afslanken

Aangezien psyllium tot twintig keer haar eigen gewicht kan opnemen, zorgt het sneller voor een vol gevoel en vermindert het de eetlust. Om deze reden worden vezelsupplementen veel gebruikt door mensen die willen afslanken.

Tevens helpt psyllium de ontlasting zachter te maken, waardoor de stoelgang wordt bevorderd.

Vezeltabletten met psyllium

De natuurlijke vezeltabletten van FitForMe bevatten onder andere psyllium vezels. Dit supplement past goed in een dieet en stimuleert de darmwerking en stoelgang. Wanneer u extra vezels gebruikt, is het van belang om ook extra vocht binnen te krijgen.