Vertrouwd door 130.000+ mensen voor hun voedingssupplementen

Verrukkelijke salade met garnalen en avocado

Kleurrijk, smaakvol en gezond. Want deze salade met garnalen en avocado is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Doet het goed als lunch of licht gerecht. En nog zo klaar ook. Je hoeft alleen de groenten en avocado te snijden en de garnalen te bakken. Mix alles door elkaar, serveer op een bord en genieten maar!


Wist je dat...

Wist je dat…Garnalen rijk zijn aan vitaminen zoals vitamine B12 en mineralen als jodium en fosfaat? Ook zitten ze vol eiwitten en calcium. Dat is goed voor je spieren, botten en tanden. Met regelmaat garnalen op het menu is dus zeker een goed idee!

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • 8 grote garnalen of gamba’s
  • veldsla of gemengde sla
  • ½ avocado
  • 1 kopje cherrytomaatjes in stukjes·       ½
  • rode ui in stukjes*
  • koriander of peterselie
  • olijfolie, peper, zout en limoensap


*Na een maagverkleining kan het voorkomen dat je darmen ui niet goed verdragen. Laat de ui eventueel weg als dit voor jou geldt.


Verder heb je nodig

  • snijplank
  • mes

Zo maak het recept


  1. Leg de veldsla of gemengde sla op de borden.
  2. Snijd de tomaatjes, avocado en rode ui in kleine stukjes en mix met wat limoensap door elkaar in een kom.
  3. Bak de garnalen of gamba’s met een beetje olijfolie in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar. Kook je met garnalen of gamba’s uit de diepvries? Ontdooi ze in een bakje lauwwarm water voordat je ze bakt.
  4. Druppel wat olijfolie over de sla. Verdeel de avocado, ui, tomaat en garnalen.
  5. Breng op smaak met zout en peper en gesnipperde peterselie of koriander.

Tip van onze diëtist Solenne

Koriander, je bent er gek op óf vindt het naar zeep smaken. Ben je geen liefhebber, kies dan voor peterselie om je salade af te maken.

Validated