De meest gestelde vragen aan FitForMe

  1. Wat is WLS?
  2. Welke soorten WLS zijn er?
  3. Welk WLS product is voor mij geschikt?
  4. Wat is het voordeel van de WLS capsules?
  5. Waarom capsules in plaats van tabletten?
  6. Ik heb moeite met het slikken van pillen, wat kan ik doen?

1. Wat is WLS?

WLS staat voor Weight Loss Surgery, oftewel een gewichtsverminderende operatie. Een dergelijke operatie wordt ingezet wanneer alle andere afvalmethodes niet effectief zijn geweest. Na de operatie ondervinden het eet- en leefpatroon een drastische verandering. Er wordt namelijk gezorgd dat u minder kunt eten, waardoor u uiteindelijk gewicht verliest.

2. Welke soorten WLS zijn er?

Er zijn restrictieve operaties en malabsorptieve operaties. Restrictieve operaties hebben een maagverkleinend effect. Onder andere de maagband en gastric sleeve vallen onder deze noemer. De malabsorptieve operaties zorgen ervoor dat minder voedingsstoffen worden opgenomen. Voorbeelden van zo'n operatie zijn de duodenal switch en de biliopancreatische diversie. Daarnaast zijn er ingrepen die beide technieken combineren, zoals de gastric bypass.

3. Welk WLS product is voor mij geschikt?

Heeft u of krijgt u een gastric bypass ? Dan is de WLS Forte  speciaal voor u ontwikkeld. Na de operatie blijft er een kleine maag over en de dunne darm wordt aangepast. Het grootste gedeelte van de maag en de twaalfvingerige darm worden onwerkzaam. Hierdoor bent u onder andere snel verzadigd en eet u minder. Dit betekent dat u ook minder vitamines en mineralen binnenkrijgt. Daarom is het belangrijk om uw voeding aan te vullen met een goede multivitamine.

Heeft u of krijgt u een gastric sleeve? Dan is de WLS Optimum  speciaal voor u ontwikkeld. Doordat de maag kleiner is, heeft u sneller een voldaan gevoel en eet u minder, waardoor u niet meer alle belangrijke stoffen binnenkrijgt. Juist voor u is het belangrijk om dan extra vitamine B12 en ijzer binnen te krijgen. Daarom hebben we deze multivitamine ontwikkeld, met goede hoeveelheden vitamines en mineralen.

Heeft u of krijgt u een duodenal switch of biliopancreatische diversie? Dan is de WLS Maximum  speciaal voor u ontwikkeld. Na deze operaties kunt u minder op een dag eten en zorgt een darmomleiding ervoor dat de voeding minder verteert. Daarom hebben we een speciale multivitamine ontwikkeld, met goede hoeveelheden vitamines en mineralen.

4. Wat is het voordeel van de WLS capsules?

Het voordeel van de WLS capsules is dat één capsule per dag al een optimale aanvulling vormt op uw voeding. Alle vitamines en mineralen die u op een dag nodig heeft, zitten hierin. Als u een vermageringsoperatie heeft gehad is het van belang dat u een supplement gebruikt welke speciaal voor mensen met dat type operatie is ontwikkelt als aanvulling op uw voeding. Daarnaast is het voordeel van de WLS capsules dat u niet hoeft te kauwen op de capsule en deze door het gladde oppervlak makkelijk is door te slikken met een slokje water of suikervrije limonade.

5. Waarom capsules en tabletten?

We hebben bewust gekozen voor capsules, omdat capsules sneller uiteen vallen en de vitamines en mineralen zo beter worden opgenomen door uw lichaam. Na een vermageringsoperatie heeft uw lichaam weinig tijd om voedingsstoffen uit een supplement te halen. De capsule valt binnen een half uur na inname uiteen, zodat uw maag-darmkanaal alle vitaminen en mineralen goed kan opnemen. Een kauwtablet kauwt u tot poeder of kleine stukjes. Ook dit zorgt ervoor dat de ingrediënten snel kunnen worden opgenomen.

6. Ik heb moeite met het slikken van pillen, wat kan ik doen?

Wanneer u de capsule niet goed kunt doorslikken, kunt u deze ook openschuiven. De inhoud kunt u op deze manier toch innemen met bijvoorbeeld een beetje suikervrije appel- of vruchtenmoes. Suiker en suikerrijke voedingsmiddelen kunnen klachten veroorzaken. U kunt daarom beter suikervrije voedingsmiddelen gebruiken bij de inname van de WLS capsule. Of u kiest voor onze kauwvitamines: zo krijgt u eenvoudig extra vitamines en mineralen binnen, als aanvulling op uw voeding, zonder een pil te hoeven doorslikken. Heeft u hulp nodig of een persoonlijk advies? 

Bel ons gewoon even op via telefoonnummer: 010 - 22 355 28 of per e-mail: klantenservice@fitforme.nl

Wij verwelkomen u graag!