Soja is meer dan
alleen een vleesvervanger

Isoflavonen zijn plantaardig oestrogeen

Oestrogeen en progesteron zijn vrouwelijke geslachtshormonen die voorkomen in het menselijk lichaam. Planten kunnen een soortgelijk hormoon produceren, genaamd phyto oestrogeen. Phyto oestrogeen is een verzamelnaam voor plantaardige stoffen die op eenzelfde manier in het lichaam werken als menselijk oestrogeen. Ze komen van nature voor in plantaardige producten. Onder phyto oestrogeen vallen stoffen als isoflavonen en lignanen. Deze stoffen kunnen in het menselijk lichaam hormonen reguleren.
Lees verder:

Isoflavonen in voeding

Isoflavonen zitten in voeding als sojabonen en producten die hiervan gemaakt worden, zoals soja, tofu, tempeh en sojamelk. Soja, tofu en tempeh worden vaak door vegetariërs gebruikt als vleesvervanger. Sojamelk kan koemelk vervangen. Naast isoflavonen bevat soja ook andere goede stoffen, zoals eiwitten, B-vitamines, mineralen en lecithine. In rode klaver zit ook een aanzienlijke hoeveelheid isoflavonen.

Isoflavonen bij de overgang

De veranderingen in de hoeveelheid oestrogeen is verantwoordelijk voor overgangsverschijnselen. Doordat isoflavonen invloed hebben op de hormoonconcentraties, kunnen ze verschijnselen verminderen. De isoflavonen dienen dan aanwezig te zijn in de voeding. U kunt bijvoorbeeld wat vaker kiezen voor soja bij de maaltijd. Isoflavonen worden tegenwoordig ook verwerkt in supplementen.

Supplement met soja isoflavonen

Overgang Balans van FitForMe is een natuurlijke formule met onder andere isoflavonen uit rode klaver en soja. Samen met de andere krachtige plantenextracten, zoals hop en maca, helpt deze speciale formule u in balans te houden.

De voedingstest

Gezond genoeg? Doe de voedingstest en u weet het in een paar minuten!

FitForMe Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over gezondheidstips? Schrijf u in op onze nieuwsbrief!