Vooral B vitamines zijn van belang
voor gezond en mooi haar

Tips voor het haar

De basis voor gezond haar is een gezonde voeding. Haren bestaan namelijk voor zo’n 85% uit eiwitten en bevatten daarnaast water, vetten en spoorelementen.

Het haar heeft eiwitten, vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen groeien. Haarproducten helpen om het haar te verzorgen. De groei van het haar beïnvloeden ze echter niet, want de bouwstoffen hiervoor moeten van binnenuit komen.
Gratis startpakket

De cyclus van de haargroei

Een haar groeit vanuit een haarzakje in de huid en in drie fases, de zogenaamde haarcyclus. Deze cyclus begint met de groeifase. Dan volgt de overgangsfase waarin een haar stopt met groeien om uiteindelijk in de rustfase uit te vallen. Normaal gesproken zijn deze fasen in evenwicht.

We merken dan ook nauwelijks dat we gemiddeld honderd haren per dag verliezen.

Haaruitval

Vallen er echter veel meer haren uit dan gemiddeld honderd per dag, dan spreken we van haaruitval of een verminder haargroei. Er bestaan verschillende soorten haaruitval. Zo is haarverlies bij het ouder worden vaak te wijten aan genetische aanleg. Bij mannen komt dit vaker voor dan bij vrouwen. Plotseling haarverlies kan ook worden veroorzaakt door andere factoren zoals vermoeidheid, roken, hormonale veranderingen en een ongezond eetpatroon. Een gezonde leefstijl speelt daarom ook een belangrijke rol voor het haar. Daarnaast hebben voldoende nachtrust en ontspanning een positief effect op de kwaliteit van uw haar.

De rol van vitamines voor het haar

Vitamines zijn van belang voor het haar en de haargroei. Met name B-vitamines staan bekend om hun gunstige invloed op het haar. Wilt u extra aandacht geven aan uw haar door naast uw voeding extra B-vitamines te nemen? B vitamines zorgen voor extra energie en hebben een positieve invloed op de huid en nagels.