Gezonde voeding, beweging en rust.
De basis voor een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl?

Wanneer u gezond leeft, zit u beter in uw vel. Vaak heeft u bij een gezonde leefstijl meer zelfvertrouwen en zit u vol energie om iedere ochtend aan een mooie dag te beginnen. Aangezien iedereen zijn eigen gevoel en waarde van gezondheid heeft, is het niet vast te stellen wat een gezonde leefstijl nu precies inhoud. Er bestaat geen algemene gezonde leefstijl waar iedereen zich goed bij voelt. Wel vormen een gezonde voeding, voldoende beweging en rust de basis van een gezonde leefstijl.
Lees verder:

Gezonde voeding

Bij een gezonde leefstijl hoort een gezond voedingspatroon. Een gezonde voeding levert de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Vaak wordt gedacht dat een gezond voedingspatroon inhoud dat er minder moet worden gegeten. Belangrijker is echter dat de juiste keuzes gemaakt worden. Kies voor gezonde producten zoals bijvoorbeeld groenten, fruit en volkoren brood.

Tips voor een gezonde leefstijl

Naast een gezond voedingspatroon zijn er een aantal andere aandachtspunten waar u op moet letten om een gezonde leefstijl op te bouwen.

Regelmaat in uw leefpatroon

Voor uw lichaam is het belangrijk dat er een duidelijke regelmaat in uw leefpatroon zit. Eet daarom op vaste tijden en houdt uw slaapritme zoveel mogelijk intact. Voldoende rust en aandacht voor uw lichaam zal uw gezonde leefstijl ook ten goede komen.

Zuinig met alcohol en stoppen met roken

Naast het opbouwen van goede gewoontes, is het net zo belangrijk om ‘slechte gewoontes’ af te leren. Zo hebben overmatig alcoholgebruik en roken een negatieve invloed op uw gezondheid.

Kom in beweging!

Bij een gezond leven hoort een dagelijkse dosis inspanning. Probeer dagelijks een half uur te bewegen. Dit kan door middel van sporten, maar ook door actievere keuzes te maken gedurende de dag. Ga wat vaker met de fiets naar het werk en probeer de trap te nemen in plaats van de lift. U hoeft zich niet af te beulen in de sportschool, maar het is altijd aan te raden een sport te gaan beoefenen.

Neem uw rust

Om het lichaam optimaal te laten functioneren is voldoende slaap noodzakelijk. Uw lichaam herstelt tijdens uw slaap van fysieke bezigheden. Daarnaast verwerkt u de indrukken die u gedurende de dag heeft opgedaan. Tijdens de slaap wordt de overdag opgedane kennis opgeslagen, maar bij te weinig slaap vergeet men het geleerde weer. De slaapbehoefte verschilt per persoon. Over het algemeen is een slaap van 6,5 tot 8 uur voldoende voor een goede nachtrust.