Foliumzuur is van belang, zowel
voor als tijdens de zwangerschap

De zwangerschap

Zwanger zijn is één van de mooiste en meest intensieve gebeurtenissen die een vrouw mee kan maken. Er gebeurt zowel lichamelijk als geestelijk veel in uw lichaam. Daarom is het belangrijk om tijdens deze maanden goed voor uzelf te zorgen. Hierdoor creëert u niet alleen voor uzelf de beste conditie, maar ook voor het kindje dat in uw buik groeit.

Wanneer u zwanger wilt worden of in verwachting bent, is gezond eten en gezond leven belangrijk voor de gezondheid van uzelf en uw kindje. Met een gezonde voeding krijgt u veel vitamines en mineralen binnen, die uw baby nodig heeft voor een goede ontwikkeling en groei. Daarnaast houden ze u in goede conditie. Ook na de bevalling is een gezond eet- en leefpatroon het beste voor u en uw kindje.
Lees verder:

Vitamines en zwangerschap

Voor een gezonde zwangerschap zijn vitamines en mineralen onmisbaar. Naast de voeding is extra aanvulling van foliumzuur (vitamine B11) en vitamine D gewenst. Hiermee zorgt u voor een goede ontwikkeling en groei van uw baby. Daarnaast is vitamine A een aandachtspunt voor zwangere vrouwen. Voldoende vitamine A is van belang, maar een teveel van deze vitamine moet worden voorkomen.

Tips voor een gezonde zwangerschap

Het is belangrijk om al een half jaar tot een jaar voor uw zwangerschap te beginnen met gezond leven en eten. Zo zorgt u er namelijk voor dat uw lichaam in topconditie de zwangerschap in kan. Ook tijdens en na de zwangerschap is het belangrijk om gezonde gewoonten vast te houden. Met de volgende tips houdt u uw lichaam gezond en in goede conditie:

  • Kies voor een gezonde en gevarieerde voeding rijk aan verse producten zoals groente, fruit volkorenproducten.
  • Stop met roken en gebruik geen alcohol.
  • Beweeg regelmatig zodat u een goede conditie opbouwt en behoudt.

Niet alleen de vrouw, maar ook de man speelt een belangrijke rol bij een gezonde zwangerschap. Hij zorgt immers voor de helft van de basisgezondheid van het kindje. De aanstaande vader dient om deze reden ook te letten op een gezonde voeding en leefstijl en eerder genoemde tips na te leven. Op deze manier zorgen jullie samen voor een gezonde zwangerschap.